Auteur: Jennifer Baez Matos

31/10/2022 - 14:56 Jennifer Baez Matos

Sinds 2017 maakt 'Het Altaar' deel uit van de vaste collectie van het Museum Aan de Stroom (MAS). Dit kunstproject werd bedacht door het Mestizo Arts Platform, en bestaat uit een installatie waar mensen samen kunnen reflecteren over wat verlies vandaag betekent. De collectieve creatie is geworteld in de pre-Hispanische tradities uit Latijns-Amerika, en laat zien hoe de eeuwenoude culturen nog steeds een grote invloed kunnen hebben in de hedendaagse kunst. Ik sprak met Gerardo Salinas, dramaturg en een van de makers van het project.

25/11/2021 - 18:19 Jennifer Baez Matos

Ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, verzamelde het Chileense collectief LASTESIS getuigenissen van vrouwen en queer personen over de link tussen gendergerelateerd geweld en grenspolitiek. Die zullen morgen worden uitgezonden tijdens het Proximamente-festival in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Theatermaker Jennifer Baez Matos werkte mee aan het project.

17/09/2021 - 16:06 Jennifer Baez Matos

Op vrijdag 10 september ging Who’s Tupac in première in de KVS. Deze meest recente voorstelling van Junior Mthombeni, Fikry El Azzouzi en Cesar Janssens (samen JE.cE.sA.r) maakt deel uit van een reeks voorstellingen over helden. Het zijn geen biografische voorstellingen, maar ze gaan wel over belangrijke strijders die mensen in België vandaag kunnen inspireren. Andere voorstellingen in de reeks waren o.a. Dear Winnie (over Winnie Madikizela-Mandela) en Malcolm X (over Malcolm Little / El-Haj Malik Shabazz).

07/05/2021 - 08:32 Jennifer Baez Matos

Voor VRT-cultuurplatform Podium 19 maakte Jennifer Baez Matos de theatermonoloog 'Wat moeten wij met jou doen?'. Naar aanleiding van die monoloog beschrijft ze voor Kif Kif een dag uit haar leven als 12-jarige. Een tekst over de diepe indruk die het gedrag van volwassenen kan maken op kinderen.