Auteur: Maarten Loopmans

22/10/2018 - 11:41 Maarten Loopmans

In Antwerpen wordt N-VA vandaag geconfronteerd met een keuze die haar volgend jaar ook regionaal en federaal te beurt zou kunnen vallen. Een verzwakte rechtse coalitie die nog minder beloftes zal kunnen waarmaken, of een samenwerking met Groen (en federaal wellicht PS) waarin ze een pak linkse eisen zal moeten slikken.

09/03/2018 - 08:50 Maarten Loopmans

Op zaterdag 10 maart wordt op het Mona Film Festival de film My Paradise getoond van Ekrem Heydo. Een indringende documentaire over de wijze waarop oorlog een wig slaat in een gemeenschap. De harmonie die in zijn geboortedorp bestond tussen verschillende geloofs- en bevolkingsgroepen werd aan diggelen geslagen.

20/12/2017 - 11:20 Maarten Loopmans

Still Looking for a nice - and a bit more serious - Christmas present? This graphic novel might be a good idea. Brigitte Findakly gives brillant personalized account of her experiences with discrimination and suppression. A unique piece of literature with an important message.

20/11/2017 - 13:37 Maarten Loopmans
'Zoo Humain. De Blijde terugkeer van de Barbaar' is in de eerste plaats een interventie in de samenleving. Realiteit en fictie verweven, om zo een grotere maatschappelijke impact te realiseren, is stilaan het artistiek-strategisch keurmerk geworden van auteur Chokri Ben Chikha.
18/09/2017 - 14:52 Maarten Loopmans

Een goed boek biedt je een nieuwe kijk op haar onderwerp, ook als je dat al denkt te kennen. Zo opent lezen je ogen. In zijn nieuwste boek werpt Ghassan Hage niet alleen een nieuwe blik op racisme, maar weet onze blik ook nog open te trekken naar de relatie ervan met milieuproblemen.

16/01/2013 - 21:16 Maarten Loopmans

In zijn opiniestukken misbruikt Bart De Wever graag wetenschappelijke bevindingen. In zijn opiniestuk ‘Ho’s en Blingbling’ is het weer prijs. Sociaal geograaf Maarten Loopmans fileert.