Verandering ondergaan of verandering veroorzaken? Stem NIET blanco [Omar Ba]

Omar Ba, voorzitter van het Afrikaans Platform en bestuursraadlid van Kif Kif roept op om te stemmen op zondag; 'Schrijf mee aan de positieve geschiedenis van uw leven en stem niet BLANCO'
Verandering ondergaan of verandering veroorzaken? Stem

Als jij Rosa Parks was, zou je dan kiezen om te zitten op de plaats in de bus die voor jou bepaald werd of zoals haar kiezen waar je zelf wil zitten?

 

If you do not have an agenda you will be submitted to somebody else agenda

 

Geen keuze maken is ook kiezen. Het is je neerleggen bij alles wat er voor jou beslist wordt, soms in je nadeel. Als je niet kiest onderga je beslissingen en maatregelen, afwachtend op de goede wil die je zorgen tegemoetkomt.

Een keuze maken is een duidelijk beeld hebben van jezelf en je plaats in de maatschappij. Van verandering die jij zou willen teweegbrengen om je idealen tegemoet te komen.

Kiezen is een idee hebben van de politieke, economische, sociale, culturele instrumenten die jij zou willen ingezet zien om een beter samenleving te bewerkstelligen.

Als je kiest, kies je om een dialoog te voeren en stemmen is een politiek instrument om dit tot stand te brengen.

Maar de essentiële zaak die een keuze brengt is het bewustzijn dat men bijgedragen heeft om een verandering tot stand te brengen en uit de onderdanige positie van het ondergaan te stappen.

Vele politieke partijen zijn containers met allerlei tegenstrijdigheden en beloftes die niet waargemaakt worden. Ondanks deze vaststelling zijn zij ook diegenen die macht beoefenen en beslissingen kunnen nemen die ons dagelijkse leven beïnvloedden op korte en lange termijn. Alleen daarvoor is het belangrijke om een keuze te maken voor de politieke eenheid die het dichtste bij je overtuigingen aanleunt en bij je sociale en economische belangen.

 

“Een georganiseerd minderheid is zo sterk als een meerderheid”

 

In vele landen kunnen mensen niet kiezen voor hun politieke leiders en vele bekostigen hun wil tot verandering met hun leven, omdat zij hun levensomstandigheden willen veranderen. Hier hebben wij tenminste de luxe om te kiezen en daarna ook onze stem te verheffen en politici met hun verantwoordelijkheden te confronteren. Kiezen is mee vertrekken op een wandeling die ons zal leiden naar een betere maatschappij, waar geen politicus de directe oplossing heeft maar de oplossing onlosmakelijk met hem verbonden is.

Kiezen is zoals doen zoals die oude zwarte madam in de bus die koos om zelf te bepalen waar zij wou zitten en niet waar zij moest zitten. Kiezen is naast de dagelijkse strijd ook een andere instrument inzetten om kader te scheppen voor rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid om van basisrechten te blijven kunnen genieten en uw verworvenheden te beschermen hoe klein ook.

 

“ If you do not stand for something you will fall for anything”

 

Nooit eerder werd er in het politieke discours zo openlijk oorlog gevoerd tegen arme en werkloze mensen die ervan beticht worden om verantwoordelijk te zijn voor hun sociaaleconomische conditie en elke vorm van ondersteuning dreigen te verliezen om nog dieper te dalen in hun toestand.

Alleen al voor deze mensen hebben wij niet de luxe om blanco te stemmen en wordt stemmen niet alleen een recht maar een vorm van verzet tegen een beleid dat verdeelt en ontwricht.

Stemmen kan een vorm van solidariteit zijn als jij ervoor kiest, als jij kiest voor een rechtvaardig beleid dat beschermt en ons aanzet om niet als versnipperde bevolkingsgroepen maar als een volk op te komen tegen onrecht.

Dus mijn vraag is: Als jij Rosa Parks was, zou je dan kiezen om te zitten op de plaats in de bus die voor jou bepaald werd of zoals haar kiezen waar je zelf wil zitten?

Schrijf mee aan de positieve geschiedenis van uw leven en stem niet BLANCO!!!!

 

 

>>> Check het Kif Kif dossier #ikstemNIETblanco