Auteur: Evelien Geerts

07/04/2023 - 13:58 Evelien Geerts

Het politieke landschap in Europa, en Vlaanderen in het bijzonder, schoof tijdens en na de coronapandemie fors op naar rechts. Extreemrechtse bewegingen en de populariteit van antisemitische samenzweringstheorieën versterkten elkaar, en leidden tot een nieuw soort normalisering van extreem gedachtegoed, beschrijft filosoof en onderzoeker dr. Evelien Geerts. Is er een vijfde golf van postpandemisch radicaal-rechts extremisme op komst?

17/09/2021 - 11:27 Evelien Geerts

Twintig jaar na de aanslagen van 11 september—een tot globaal spektakel verworden event met een ongezien dramatische geopolitieke afloop—en meer dan vijf jaar na het neerpennen van enkele kritische reflecties omtrent de door militairen geleide Brusselse lockdown als onderdeel van een antiterreuroperatie tegen één van de voortvluchtige daders van de aanslagen in Parijs, neem ik opnieuw plaats aan mijn schrijftafel.

27/11/2015 - 23:43 Evelien Geerts

Mijn thuisland, België, en haar hoofdstad Brussel – eens zo beroemd als het politiek symbool voor een verenigd Europa, maar nu blijkbaar sensationeel herdoopt tot de wereldhoofdstad van Jihadisme – is in de handen van het leger, om verdere uitbarstingen van terreur te voorkomen.