[Kif Kif doorgelicht] Er is nood aan alternatieve media om nieuwe doelgroepen een stem te geven > Hanan Challouki

Omdat de vrijwilligers de basis zijn van Kif Kif stelden we hen enkele vragen waarbij ze hun kritische visie op Kif Kif konden loslaten. Hanan Challouki, bijt de spits af.
[Kif Kif doorgelicht] Er is nood aan alternatieve media

Kif Kif is vooral qua naamsbekendheid gegroeid, denk ik

 

In het dossier 'Kif Kif doorgelicht' willen we graag zoveel mogelijk mensen aan het woord laten over Kif Kif. Op die manier kunnen we onszelf evalueren en groeien. Omdat de vrijwilligers de basis vormen van onze organisatie stelden we hen ook enkele vragen waarbij ze hun kritische visie op Kif Kif konden loslaten. Hanan Challouki, bijt de spits af. 

 

Wat is je link met Kif Kif, Hanan?

Ik ben vrijwilliger en vast redactielid. Daarnaast heb ik een vast opiniemakersprofiel op de website waar ik af en toe mijn mening kwijt kan. 

Hoe heb jij Kif Kif zien groeien sinds haar oprichting in 2001 of sinds je Kif Kif hebt leren kennen?

Ik ben nog niet lang actief bij Kif Kif, maar ik vind wel dat het op korte termijn echt gegroeid is. Heel veel jongeren voelen zich aangesproken door de artikels die geplaatst worden, delen ze dan ook op sociale media, etc. Kif Kif is vooral qua naamsbekendheid gegroeid, denk ik.

Hoe zie je Kif Kif de komende 5 jaar evolueren?

Ik zie Kif Kif de komende vijf jaar zeker nog groeien. De samenleving wordt steeds diverser, er is nood aan alternatieve media om nieuwe doelgroepen een stem te geven.

Welk aandeel heeft Kif Kif vandaag binnen het maatschappelijk debat?

Kif Kif vertegenwoordigt vooral minderheidsgroepen en jongeren. Zij bieden een nieuw platform, waarop gediscussieerd kan worden op een andere manier dan doorgaans het geval is. Er is meer evenwicht, iedereen krijgt een kans om zijn/haar verhaal te delen.

Zijn er eventueel suggesties waar het beter kan? Wat vind je minder goed?

Er zijn teveel Facebook-pagina's (Kif Kif Beweging, Kif Kif Shares), ik denk dat het soms onnodig is omdat vaak twee keer hetzelfde wordt gepost. En ik begrijp ook niet goed wat het verschil is tussen die pagina's.

Wat moet zeker behouden blijven?

De topredactie natuurlijk! ;) En de ruime keuze aan onderwerpen: politiek, maar ook kunst, cultuur, ...

 

>>> Hanan Challouki is 22 jaar, volgt momenteel een Master strategische communicatie en is Kif Kif Redactielid <<<
 

>>>> Lees hier het dossier 'Kif Kif doorgelicht' <<<<