Auteur: Jihad Van Puymbroeck

10/01/2024 - 14:06 Jihad Van Puymbroeck

Jihad Van Puymbroeck, burgerlijke partij in de rechtszaak tegen Schild & Vrienden, nam gisteren in de rechtszaal ook zelf het woord. Ze sprak onder meer over de racistisch gemotiveerde haataanvallen die de neofascistische jongerenvereniging uitvoerde tegen haar – onder leiding van oud-Vlaams Belang-kamerlid Dries Van Langenhove. Hier publiceren we haar betoog.

23/02/2023 - 16:41 Jihad Van Puymbroeck

Jihad Van Puymbroeck reageert op het arrest van de Kamer van Inbeschuldigingstelling in de juridische procedure tegen Schild en Vrienden. Die besliste vandaag onder meer dat Dries Van Langenhove zich voor de rechtbank moet verantwoorden voor negationisme. "Mijn juridische strijd is niet enkel ingegeven omwille van mijn persoonlijke situatie, maar is ook een principiële. De zaak tegen Dries van Langenhove en Schild en Vrienden kan hopelijk een dijk zijn die onze rechtsstaat beschermt tegen haat, racisme en fascisme."

16/12/2021 - 07:54 Jihad Van Puymbroeck

In januari 2018 ging ik als jonge vrouw met migratieachtergrond aan de slag bij VRT NWS. Het was een moment dat ik had moeten vieren, waar ik fier op mezelf kon zijn. Maar het werd mij afgenomen, en zelfs meer dan dat. Vandaag, bijna vier jaar later, laat ik via deze weg weten dat ik burgerlijke partij ben in de zaak tegen leden van Schild & Vrienden, waaronder Dries Van Langenhove. 

25/10/2021 - 16:36 Jihad Van Puymbroeck

Op sommige momenten moet je in je geheugen graven om herinneringen terug op te roepen. Maar deze herinnering staat in mijn geheugen gegrift. Het eerste artikel dat ik ooit schreef voor Kif Kif: ‘Ja mijn naam is Jihad’. Een vrij simpel artikel zou je zeggen, aangezien het gewoon mijn naam uitlegt.

26/04/2016 - 14:21 Jihad Van Puymbroeck

Gisteren kwam Gazet Van Antwerpen buiten met het onderzoek van Comité P over racisme binnen het Antwerpse korps. Het onderzoek is gestart in 2014 naar aanleiding van een reeks beklijvende getuigenissen van allochtone politiemensen in De Standaard.

08/10/2015 - 14:54 Jihad Van Puymbroeck

Vandaag, donderdag 8 oktober ligt het lot in handen van onze politici. Dan zal er beslist worden op welke manier discriminatie op de arbeidsmarkt zal worden aangepakt, met of zonder praktijktesten. Lees hier de samenvatting van een Bachelorproef over praktijktesten.

19/06/2015 - 08:29 Jihad Van Puymbroeck

Na het verzamelen van de interviews zat ik met een vreemd gevoel. De jongeren vertelden hun verhaal, net zoals de politieambtenaren. Elk had een andere waarheid. Enerzijds geloof ik wat deze jongeren tegen mij zeiden en anderzijds volg ik de visie rond diversiteit binnen het Antwerps politiekorps.