20 jaar Kif Kif

Kif Kif bestaat twintig jaar. Tijd om stil te staan bij de geschiedenis en de verwezenlijkingen van onze beweging, maar ook om vooruit te kijken. We kondigen daarom een schrijfwedstrijd aan waarbij oude en nieuwe stemmen met elkaar in dialoog gaan.

Artikels

13/11/2021 - 09:29 Avery Bertrand Iradukunda

Het gedicht 'Code switching' werd door de jury van de schrijfwedstrijd 'Het Vrije Woord', ter ere van het twintigjarig bestaan van Kif Kif, gekozen tot winnaar in de categorie 'poëzie'.

05/11/2021 - 11:38 Stijn Oosterlynck

Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Kif Kif publiceren we verschillende brieven en wensen van mensen die nauw betrokken zijn geweest bij de organisatie. Deze week is dat de brief van Stijn Oosterlynck: "Kif Kif heeft veel voor mij betekend, maar ik betwijfel of ik zelf veel voor Kif Kif betekend heb."

25/10/2021 - 16:36 Jihad Van Puymbroeck

Op sommige momenten moet je in je geheugen graven om herinneringen terug op te roepen. Maar deze herinnering staat in mijn geheugen gegrift. Het eerste artikel dat ik ooit schreef voor Kif Kif: ‘Ja mijn naam is Jihad’. Een vrij simpel artikel zou je zeggen, aangezien het gewoon mijn naam uitlegt.

08/06/2021 - 06:58 Redactie Kif Kif

Beginnende anti-racistische schrijvers opgelet! Droom jij van een publicatie in een poëzietijdschrift, een journalistiek blad of een literair magazine? Voor onze twintigste verjaardag organiseren we een schrijfwedstrijd waarin we beloftevolle schrijvers (zoals jij!) uitdagen om een tekst te schrijven met als thema ‘Het Vrije Woord’.

Vandaag luidt Kif Kif, de interculturele beweging die zich inzet voor de strijd tegen racisme en discriminatie, haar twintigjarig jubileum in. Tijd om stil te staan bij de geschiedenis en de verwezenlijkingen van onze beweging, maar ook om vooruit te kijken. We kondigen daarom een schrijfwedstrijd aan waarbij oude en nieuwe stemmen met elkaar in dialoog gaan.