Auteur: Redactie Kif Kif

21/06/2022 - 16:24 Redactie Kif Kif

Op woensdag 15 juni organiseerde Kif Kif de webinar 'Een Vlaams Mensenrechteninstituut: wat verandert er voor slachtoffers van discriminatie?'. Sprekers Nele Spaas (LEVL), Koen Neyens (Vlaams Patiëntenplatform, Handicap en Arbeid), Katrien Bruggeman (Vrouwenraad) en Luc Demarez (GRIP) uitten er hun bezorgdheden over het nieuwe Vlaams mensenrechteninstituut in wording, dat na de uitstap uit Unia de naleving van mensenrechten in Vlaanderen moet garanderen. Hieronder kun je de webinar herbekijken.

09/05/2022 - 10:38 Redactie Kif Kif

Kif Kif is op zoek naar een beleidsmedewerker die sterk gelooft in antidiscriminatiebeleid, verschillende beleidsdossiers zal opvolgen en beleidsstrategieën uitwerken. Dit zal onder meer gaan over dossiers met betrekking tot praktijktesten, een interfederaal actieplan  tegen racisme en Vlaams mensenrechteninstituut.

 

 

29/10/2021 - 15:58 Redactie Kif Kif

In een verrechtsende en gepolariseerde samenleving waarin een steeds harder politiek discours de boventoon voert, is het meer dan ooit nodig om de antiracistische strijd te voeren. Het delen van kennis is daarbij essentieel. Daarom is een toegankelijk aanbod van antiracistische en dekoloniale boeken, en boeken over racisme belangrijk.

14/10/2021 - 08:52 Redactie Kif Kif

Afgelopen maandag organiseerde het platform Praktijktesten Nu een webinar over het gebruik van praktijktesten op de woningmarkt, een methode om discriminatie bij makelaars en huisbazen te detecteren en te bestraffen. Het evenement kaderde in de Woonweek, de week tussen de internationale dag tegen dakloosheid (10 oktober) en de werelddag van verzet tegen armoede (17 oktober). 
 

07/10/2021 - 10:06 Redactie Kif Kif

Elk jaar steken 30.000 Marokkanen de Straat van Gibraltar over om Spanje op illegale wijze binnen te komen. Onder hen worden 14.000 onderschept en teruggestuurd, 1.000 verdrinken en 15.000 weten over te steken. In Quand les hommes pleurent, een documentaire uit 1999, toont filmmaker Yasmine Kassari hoe deze mannen verstrikt raken in de illusie van een paradijselijk Spanje, en het bittere lot van enkelen onder hen. De film is Arabisch gesproken en Engels ondertiteld.

05/10/2021 - 18:11 Redactie Kif Kif

Kif Kif is op zoek naar een communicatiemedewerker die ons helpt om ons werk en dat van onze contributors het platform te geven dat het verdient. Ken jij de ins en outs van sociale media, kan je werken met websites, heb je grafische skills en ben je bekend met antiracistische en inclusieve communicatie? Lees dan ons functieprofiel en stuur je sollicitatie in. Jonge mensen worden aangemoedigd om te solliciteren.

14/07/2021 - 14:05 Redactie Kif Kif

Op 7 juli organiseerde Kif Kif een salongesprek over klimaatracisme. Filmmaker, activist en trainer Chihiro Geuzebroek, activist, schrijver en student Afrikaanse Talen en Culturen Philsan Osman en universitair docent aan de faculteit Governance and Global Affairs Shivant Jhagroe spraken er over de racistische structuren en denkbeelden die een inclusieve klimaatbeweging in de weg staan. "Er kan geen sprake zijn van klimaatrechtvaardigheid zonder raciale rechtvaardigheid."