Auteur: Nina Henkens

11/04/2024 - 14:18 Nina Henkens

De terugkeer van Conner Rousseau naar Vooruit is niet normaal, besefte Nina Henkens na een telefoontje van een vriendin. Tweede kansen zijn er voor je geliefde, vrienden die door een moeilijke periode gaan, de kinderen die je opvoedt. Ze zijn er niet voor politici die racistisch politiegeweld naar voor schuiven als oplossing voor samenlevingsproblemen en daar achteraf over liegen, het minimaliseren en goedpraten.

27/02/2024 - 14:47 Nina Henkens

Dat Vlaams Belang en Kif Kif geen vriendschappelijke band onderhouden, is een understatement. De racistische partij pleit al jaren voor het stopzetten van de subsidies voor middenveldorganisaties die werken rond antiracisme – ook wel 'woke-activisme', 'subsidieslurpers' of 'multikul' in hun woorden. Waarom wil Vlaams Belang onze subsidies afnemen, en welke gevolgen kan dit hebben voor Kif Kif?

25/08/2022 - 13:58 Nina Henkens

Dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zich ergens tussen fascisten en 'wokers' opstelt, noemt Kif Kif-coördinator Nina Henkens ‘politieke leegheid’: "Racisme en ongelijkheid lijken voor Rousseau slechts talking points om zichzelf mee in de kijker te zetten, niet om beleid rond te voeren."

22/11/2021 - 11:59 Nina Henkens

De wereldwijde vaccinongelijkheid is een van de grootste onrechtvaardigheden die onze aardbol op dit moment verdeelt, en zorgt er bovendien voor dat steeds besmettelijkere virusmutaties vrij spel krijgen – ook in België. Als onze federale regering de opheffing van de patenten van de farmaceutische industrie blijft tegenwerken, kunnen we met recht en reden stellen dat ze de grootste antivaxxers van ons land zijn.

03/06/2021 - 13:06 Nina Henkens

Extreemrechts is de laatste jaren meer dan ooit in opmars. Hoewel het Vlaams Belang nog altijd niet meeregeert, en het cordon sanitaire, de afspraak tussen democratische partijen om niet te besturen met het Vlaams Belang, dus stand houdt, heeft het zijn macht op verschillende manieren vergroot. Wat kan jij doen om die opkomst mee tegen te gaan?

23/03/2021 - 09:41 Nina Henkens

Luk Vervaet volgt al decennialang de evoluties in (extreemrechts) staatsgeweld op in België en daarbuiten. Met I can’t breathe: de nieuwe adem van het verzet schreef hij een boek waar veel activisten en andere geïnteresseerden op wachtten na de samenloop van de Black Lives Matter-golf en de verschillende doden door politie.